Παρακολούθηση του Ιστολογίου μέσω e-mail

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις νέες αναρτήσεις του ιστολογίου μας με e-mail στον προσωπικό σας λογαριασμό.Απλά συμπληρώστε το e-mail σας σε αυτή την σελίδα.

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Υλικό για την επιμόρφωση Α' Επιπέδου

Σε αυτή την ανάρτηση συγκεντρώσαμε εκπαιδευτικό υλικό για την επιμόρφωση Α' Επιπέδου. Υπάρχουν μια σειρά συνδέσμων σε σελίδες με θεωρία και ασκήσεις για όλες τις ενότητες. Αν γνωρίζετε μια σχετική σελίδα και θέλετε να την μοιραστείτε, αφήστε ένα σχόλιο με την διεύθυνση της και θα την προσθέσουμε.



Βασικές Δεξιότητες στις ΤΠΕ - Υλικό Επιμόρφωσης

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το υλικό επιμόρφωσης (cd) που παλαιότερα δινόταν μαζί με το σχετικό βιβλίο.
Μπορείτε να το κατεβάσετε συμπιεσμένο από [εδώ] (~229ΜΒ)

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται μετά τις μεταθέσεις;

Με αφορμή την ανακοίνωση των μεταθέσεων, η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία της Β' ΕΛΜΕ Έβρου, σας υπενθυμίζει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, όπως παρουσιάζεται μέσα από την απάντηση του Διευθυντή Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κου Παναγιώτη Ζιαγάκη στην προ μηνός ερώτηση μας.

Επίσημο βιβλίο "Βασικές Δεξιότητες στις ΤΠΕ"

Το επίσημο βιβλίο της δράσης "Βασικές Δεξιότητες στις ΤΠΕ", Σπυρίδων Χ. Παπαδάκης - Νικόλαος Θ. Χατζηπέρης, δινόταν τυπωμένο σε παλαιότερες περιόδους πιστοποίησης. Σήμερα κάποιος μπορεί είτε να το δανειστεί είτε να το κατεβάσει στον υπολογιστή του σε ηλεκτρονική μορφή. Παρακάτω παραθέτουμε συνδέσμους για μεταφόρτωση:
(α) Ολόκληρο το βιβλίο: 
Μπορείτε να το βρείτε [εδώ] (~25MB)
(β) Σε κεφάλαια και ενότητες (για να τα κατεβάζετε ένα ένα) από τους παρακάτω συνδέσμους:

  • Εισαγωγή
    (0,2 MB)





    Εισαγωγικές Εννοιες Πληροφορικής
    (3,6 MB)
    Επεξεργασία Κειμένου
    (3,6 MB)
    Υπολογιστικά Φύλλα
    (3,4 MB)
    Διαχείριση Πληροφοριών και Επικοινωνίες
    (5 MB)
    Παρουσιάσεις
    (1,3 MB)





    Πρακτική Ασκηση
    (1,8 MB)






    (*) Αρχείο με ολόκληρο το Κεφάλαιο που περιέχει τις επιμέρους ενότητες.
  • Για να βοηθηθείτε στην πρακτική σας εξάσκηση μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας Το Μικρό Βιβλίο Οδηγιών (1,7 ΜΒ) που συνοδεύει το βιβλίο.

    Για να ανοίξετε τα παραπάνω αρχεία θα σας χρειαστεί κάποιο επιπλέον λογισμικό (αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας). Ένα λογισμικό για αποσυμπίεση αρχείων (προτείνουμε το δωρεάν και ανοιχτού κώδικα 7zip) και ένα λογισμικό ανάγνωσης pdf αρχείων (προτείνουμε το δωρεάν Foxit reader).




  • Θεματικές Ενότητες προγράμματος Πιστοποίησης Α' Επιπέδου στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ

    Το πρόγραμμα πιστοποίησης εκπαιδευτικών στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνιών) περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες: